Vezi Expoziții:

EXPOZIȚII CURENTE

MY PAST IS NOT A MYTH

Tudor Bratu (RO/NL) ICihad Caner (TR/NL) I Julia Waraksa(PL/NL)

26 JAN – 24 MAR | 2024

Curatoriată de Kiki PETRATOU (GR/NL) & Alexandra MIHALAȘ (MD)

Expoziția prezintă un discurs complex, exprimat în varii medii artistice – fotografie, video și instalații specifice – elemente coagulate în jurul noțiunilor esențiale ale expoziției – memorie trecut și istorie. Amintirile funcționează drept pâlnii ce ne direcționează pe traseul cunoașterii și descoperii trecutului, fiind singura cale prin care putem accesa spațiul abstract al trecutului.

Expoziția “My Past is Not a Myth” tinde să exploreze istoria și trecutul drept o țesătură complexă de narațiuni personale și colective. Memoria și amintirile fiind acele artefacte imaginare sau amprente ale trecutului, prin care acesta poate fi descoperit. 

Proiect implementat cu suportul Mondriaan Fonds, NL

EXPOZIȚII PRECEDENTE

ÎNTRE SACRU ȘI PROFAN

Mihail Grecu

17 nov – 30 dec | 2023

Mihail GRECU (9.04.1916 – 22.11.1998) – Pictor vizionar care a depășit timpul și epoca în care a trăit. Revoluționar ca spirit și filosof în concepțiile sale, Mihail GRECU a intrat în palmaresul artiștilor basarabeni recunoscuți și apreciați de către comunitatea mondială. 

Creația artistului fiind apreciată nu doar în spațiul sovietic, dar și în Asia, prin expoziții în Beijing (Republica Populară Chineză) și Tōkyō (Japonia), iar tripticul Istoria unei vieți (1967)  a devenit parte a colecției permanente al Galeriei Tretiakov, Moscova.

Însă dincolo de recunoașterea internațională, Mihail GRECU a fost o personalitate, un filosof și explorator a mediului pictural, care a rămas fidel concepțiilor sale ignorând la austeritate și conservatorismul spațiului sovietic.

SOUL OF MOLDOVA

Victoria Peev x Kasandruța

29 sept – 1 nov | 2023

XPOSED

Victor Detto

28 IUL – 16 AUG | 2023

IUSTY ART GALLERY are plăcerea să anunțe lansarea următoarei expoziții din această vară 

XPOSED – Victor DETTO

Pentru expoziția XPOSED, artistul s-a aventurat într-un studiu a celor mai ascunse și evitate colțuri a ființei umane – frica și vulnerabilitatea, căutând să găsească cum aceste emoții sunt percepute de corpul uman. Bazându-se pe observația tipajului psihologic al modelului și pe experiențele anterioare, Victor Detto urmează scopul principal în fotografia sa, și anume de a șterge oricare bariere interioare și de a crea o zonă confortabilă pentru model ca acesta din urmă să-și poată dezvălui trăirile lăuntrice în fața camerei, depășind orice urmă de intimidare.  

(UN)TOLD STORIES

Dmitri Peicev x Oxana Căpățînă

02 IUN – 16 IUL | 2023

Expoziția (Un)told Stories, este un proiect interdisciplinar în care tradiția și maniera artistică devenită clasică fuzionează cu tehnologiile new media și arta digitală.
Operând cu opere de pictură, artă digitală și instalație imersivă, expoziția își propune să re-conceptualizeze metodele prin care abordăm moștenirea culturală, o acceptăm și o includem în practica artistică contemporană.

EXPOZIȚII VIITOARE